Dagboek op “vizslas.nl”

 
 

april 2019;

Kerubi en Dasje zijn naar de oogarts geweest voor onderzoek. Kerubi was voor de eerste keer en is geheel vrij van oogwijkingen. Dasje was herhaling omdat het een jaar geleden was en er zijn een paar kleine dunne haartjes op het ooglid boven gezien daarom is ze niet geheel vrij van oogafwijkingen. Volgens de oogarts niets ergs. Komt heel veel bij de cocker voor en de haartjes staan zo dat het oog er geen last van heeft. Het is ook geen uitsluiting voor de fok gaf ze aan.

Dasje is loops geworden en ze zal gedekt gaan worden door Moelfamau Dutch NHSB 3046767.

Met Kerubi en Beau zijn we heerlijk aan het trainen voor de jacht.


maart 2019;

Kerubi heeft HD onderzoeken gehad en ze is beoordeeld met HD-A, daar zijn we heel erg blij mee.

We zijn volop aan het trainen in de hoop dit jaar met haar diploma’s te kunnen gaan halen. Ze is een heerlijke hond om mee te werken maar ze is ook een grote clown.


We hebben van de vereniging het positief advies gekregen voor de combinatie Duci Büszkeségünk X Varratos Arras, deze dekking zal rond juni gaan plaatsvinden.


Februari 2019;

Kerubi is meegegaan naar de show in Eindhoven en hier werd ze 2e Uitmuntend in haar klasse.

Ik heb Kerubi ingeschreven voor haar eerste wedstrijd. Een OWT wedstrijd in Dongen, ben benieuwd hoe ze dit gaat doen want we hebben nog een hele weg te gaan. Heb er veel zin in om met haar aan de gang te gaan in de wedstrijden. Komende zomer wil ik ook SJP met haar lopen.


Januari 2019;

Fess is daadwerkelijk drachtig en je kunt alles hierover vinden in Dagboek Fess - Sepp.


december 2018;

Fess is loops geworden en zal gedekt gaan worden door Sepp vom Paradies.

Fess is gedekt, half januari zal er een echo gemaakt worden om te zien of ze daadwerkelijk drachtig is.


We hebben met Kerubi meegedaan aan de kerstshow. Ze vindt dit soort dingen verschrikkelijk en zal zich dan ook niet tonen, ze kreeg een Zeer Goed van de keurmeester. De keurmeester wilde me wel vertellen dat ze echt meer verdient maar dat er dan getraind moet worden om in de ring te lopen want het is een hele mooie hond. Maar ik vind het wel goed zo, nog een show in Eindhoven en dan zijn we waarschijnlijk klaar met de shows vwb Kerubi.


november 2018;

Dasje heeft meegedaan aan de jeugdveldwedstrijd in Tilburg van de SUN. Ze heeft hier niet laten zien wat ze kan en heeft ook geen kwalificatie behaald. Maar we weten wat ze kan want in de praktijk is het een tophondje waar we heerlijk van genieten als ze aan het werk is.


oktober 2018;

We hebben de jaarlijkse kennelwandeling gehad in Leende. Het was een heerlijke dag en het is super leuk om de honden terug te zien.


september 2018;

Happy is gedekt door Sepp vom Paradies. De gebeurtenissen hierom kunt u lezen in Dagboek Happy - Sepp.


augustus 2018;

Dasje heeft meegedaan aan de SJP proeven in Valkenswaard, Heukelom en Vessem. Ze heeft 2x een B diploma behaald met resp. 70 en 72 punten en een C diploma met 44 punten. Ze heeft heel mooi werk laten zien en ben heel blij dat ik met haar mag werken. In Oisterwijk hebben we een onofficiële proef gelopen en daar werd ze 1e in haar klasse met een mooie B diploma van 74 punten.


We hebben Dasje’s DNA laten nakijken op Familiaire Nephropatie (FN) (nierfalen), prcd Progressieve Retinale Atrofie (PRA) (leidt tot blindheid), Sensorische Neuropatie (AMS) (ongevoeligheid voor pijn in de poten op jonge leeftijd) en Adult Onset Neuropathy (AON) (progressieve zwakte die begint in de achterpoten op latere leeftijd).

Ze is vrij van deze aandoeningen. Hier zijn we natuurlijk heel erg blij mee.


Begin volgend jaar hopen we een nestje van haar te krijgen.


mei 2018;

We zijn met Kerubi en Dasje naar de jachthondenshow geweest. Kerubi mocht voor de eerste keer uitkomen in de jeugdklasse en werd 1e Uitmundent. Dasje mocht voor de eerste keer uitkomen in de gebruikshonden klasse. Maar ze ziet er natuurlijk heel anders uit dan de standaard Cocker Spaniel dus ze kwam niet hoger dan een Goed.


De echo heeft uitgewezen dat Duci drachtig is. Je kunt alle gebeurtenissen rondom de dracht, bevalling en pups gaan volgen op Dagboek 2 Duci X Kay 2.


april 2018;

Duci is gedekt door Wenters Devai Alkony.


maart 2018;

Vandaag de nestwandeling gehad van Duci en Fess. Geweldig om de hondjes terug te zien.


januari 2018;

We hebben met Dasje deelgenomen aan een CACT wedstrijd. Hier was ze duidelijk nog te jong voor en ze heeft veel last van haar staart. Weer een hele ervaring opgedaan en zullen zeker vaker gaan inschrijven om veldwedstrijden met haar.


De overleg met de DA besloten dat het toch beter voor Dasje is dat haar staart verwijderd wordt. Ik vind het heel jammer maar ze heeft er zoveel pijn aan dat dit toch echt de beste oplossing is. De operatie is goed gegaan en nu op naar herstel. Ze heeft er helemaal geen last van.


november 2017;

We hebben met Dasje haar eerste veldwedstrijd in de Jeugd gelopen. In de eerste loop deed ze het geweldig, Wat was ik trots. In de tweede loop was het genoeg geweest voor haar. Ze ging niet meer bij me weg. Ik was zeer tevreden over haar. Heb weer heel veel geleerd en we gaan dit zeker vaker doen.


september 2017;

We hebben met Dasje deelgenomen aan de certificatendag van SUN. Dit was een super gezellige dag waar we weer veel geleerd hebben. Dasje mocht haar africhtcertificaat behalen. Volgende keer doen we weer mee.


juli 2017;

De echo heeft uitgewezen dat Fess drachtig is.


juni 2017;

Fess is 16 en 17 juni gedekt. De pups zullen half augustus geboren worden als alles goed gegaan is. Half juli wordt er een echo gemaakt en dan weten we meer.


Alles over de pups van Duci lees je in Dagboek Duci X Kay.

Fess is loops geworden en zal gedekt worden.


januari 2017;

We hebben Elven en Esbly bij hun nieuwe baasjes opgezocht en ze hebben het daar heel goed naar hun zin. We zijn blij dat ze zo goed terecht zijn gekomen.

Met Duci ben ik een aantal keer meegegaan met de praktijk jacht. Geweldig om te zien wat voor passie er dan naar boven komt bij je hond. Dit is totaal iets anders dan de jachttrainingen die ik gevolgd heb. In het begin zag je een een getrainde hond en na een paar keer zie je steeds meer de passie komen en wordt ze brutaler.

De verwachting is dat Duci rond maart gedekt gaat worden door Jarvik. Hiervoor hebben we de goedkeuring van de Nederlandse Vizsla Vereniging gekregen. Je kunt vrijblijvend op de wachtlijst komen voor deze combinatie indien je actief jachttraining wil gaan volgen.