Dagboek nest

Fess Büszkeségünk  X Sepp vom Paradies

op “vizslas.nl”

 
 


Alle pups zijn uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes.


5 april 2019;

Wat gaat de tijd toch snel. Het zijn heerlijke pups. Een heel fijn karakter, lekker stabiel, vrolijk, gezellig, ondernemend en al vrij zindelijk. Ze zitten ‘s nachts in de bench en daar ligt nu ook geen ouder hond meer bij. Ze doen dat heel erg goed. Ze laten zich alleen horen als ze daadwerkelijk hun behoefte moeten doen. Dan laat ik ze even buiten en stop ze dan weer terug in de bench. Zonder commentaar gaan ze dan weer verder slapen.

Ze spelen heel graag buiten, in het bos of waar dan ook. Waar ze ook worden neergezet, ze kijken even en ze gaan lekker los.

De pups zijn bij de dierenarts geweest voor hun eerste enting en zijn geheel nagekeken. Alles is goed bevonden door de dierenarts. Ook hebben ze hun derde ontworming gehad.

Naar de bossen gaan vinden ze ook een hele leuke belevenis. We hebben een puppy-date gehad met een fokker uit de buurt met miniatuur bulterriërs, deze zijn 3 dagen jonger. Dat was helemaal een feest voor ze. Echt het is zo genieten met die draken. Maar aan alles komt een eind en ze zijn toe om naar hun nieuwe baasjes te gaan om zo de wereld verder te gaan ontdekken. Moe maar voldaan kijk ik terug op een geweldig mooi nest waar ik ziels veel van genoten heb. Nu de nieuwe baasjes informeren over het hoe en wat over hun pup. Ook als de pups bij hun thuis zijn zal ik een vraagbaak blijven en ze bijstaan waar nodig is.


28 maart 2019;

De pups ontwikkelen zich heel erg snel. Ze zijn zeer ondernemen, vrij, vrolijk en stabiel in hun karakter. Ze lopen hier lekker door het huis en buiten op de plaats. Ze hebben hun eerste autorit achter de rug. Ze zijn mee naar de bossen geweest. Dit vonden ze heel erg leuk en waren heel rustig tijdens het autorijden. Het zijn echte draken. Als ze wakker zijn nou dan weet je dat ook. Ze hangen in je broekspijpen en bijten overal in. Springen vrolijk in het rond, spelen met elkaar en met de andere (volwassen) honden. De volwassen honden voeden de pups mee op en leren hun de hondentaal kennen. Zo heeft iedere hond zijn eigen taak. Fess is wel een beetje klaar met voeden, dat laat ze liever aan Ayla (de oma) over. Voor Fess ook beter want die vreten ze letterlijk op en nu krijgt ze de kans om toch weer in gewicht bij te komen. Duci is de opruimdienst, Kerubi en Beau zijn de speelkameraatjes en Happy en Dasje geven aan als de pups te druk doen en wat de taal is als ze met rust gelaten willen worden. Het is heel erg mooi om te aanschouwen hoe de honden de taakverdeling onderling regelen.

De pups hebben een groot feest meegemaakt en ook dat brengt ze niet van slag, alles is heel normaal voor ze.

Ze slapen voortaan in de bench met z’n allen zodat ze hier ook al aan gewend zijn. Ayla ligt er nu nog ‘s nachts bij.

De chipper is geweest dus nu hebben ze voortaan een naam en weten we wie naar welke eigenaar gaat.


17 maart 2019;

4 weken al weer. De pups zijn voor de tweede keer ontwormd en de nageltjes weer geknipt.

De pups lopen nu gezellig door het huis samen met alle andere honden. De eerste dag vonden ze het heel erg spannend om buiten de werpkist te zijn maar nu lopen ze overal vrij rond. Een aantal heeft de buitendeur ook al gevonden en lopen soms spontaan mee naar buiten.

Ze eten volop brokjes en drinken ook water.

Ayla is zich weer met de opvoeding gaan bemoeien en zorgt nu ook volop voor de pups.

Rood, Zwart, paars en geel zijn de grootste ontdekkers.

Oranje en groen ontdekken alles op hun gemak en blauw had in het begin vaak dat hij begon te roepen maar dat is nu ook over.


8 maart 2019;

De pups zijn alweer 3 weken oud. De oogjes en oortjes zijn open, lopen door de werpkist en zijn de ontdekking begonnen. Nu begint het echt leuk te worden, voorheen was het aandoenlijk.

De andere honden hebben kennisgemaakt met de pups. Kerubi, Happy en Duci vinden het heel erg leuk.

In de werpkist heb ik nu een mand gezet zodat ze onderscheid kunnen gaan maken tussen slaapgedeelte en waar ze hun behoefte kunnen doen.

Het zal niet lang meer duren voordat de pups de werpkist uit komen. De ontwikkeling gaat per dag snel vooruit.

De korstjes van de talgkliertjes zijn eraf en nu lijkt het alsof ze een kale plek op de huid hebben. Maar hier zitten hele kleine haartjes en die groeien heel snel weer aan. De huid is rustig en de pups hebben er helemaal geen last van gehad en zullen ook in de toekomst er geen last van hebben.

Dit weekend wordt een heel druk weekend omdat alle mensen voor de pups op visite komen. De info-mappen, puppy-pakketten en zakken brok staan klaar voor de toekomstige eigenaren.

Na dit weekend is het dus zeker of alle pups besproken zijn.


1 maart;

De pups zijn alweer 2 weken oud. De oogjes gaan open. Ze zijn vandaag ontwormd en de nageltjes zijn geknipt.

Ze zijn heerlijk relaxed. Vanaf volgende week zal er meer actie komen. Nu beginnen ze wat waggelend te lopen in de werpkist maar dat zijn nog maar hele korte momentjes. De pups zijn tot de 10e dag dagelijks gewogen. Nu gebeurt dat nog 1x per week.


25 februari;

De pups groeien als kool. Fess is een goede zorgzame moeder. De andere honden mogen nog niet bij de pups komen kijken want Fess is nog heel beschermend voor haar pups. Fess geniet heerlijk van de wandelingen want zo’n zorg voor de pups moet ook afgewisseld worden met heerlijk vrij kunnen rennen en even lekker los gaan.

Alle pups zitten al op het dubbele van het geboorte gewicht. Er is nog maar weinig activiteit bij de pups. Ze eten en slapen. Als dadelijk de oogjes open gaan zal dat wel gaan veranderen.


21 februari;

Ik kan niet anders melden dat het super goed gaat met de pups en Fess. Ze zijn tevreden en groeien als kool.

Een paar pups hebben toch weer last van hun talgkliertjes. Heb echt het idee dat dit door warmte komt want had nu weer veel een lamp erboven aan staan. Ze krijgen dan een soort van korst, deze kan ik er dadelijk af halen en dan verdwijnen op die plek de haartjes, De huid zelf is gewoon rustig en ze hebben er ook geen last van. De haartjes groeien weer heel snel aan, kan wat van kleur verschillen maar ook dat komt weer goed.

Ze hebben allemaal een nieuw bandje om gekregen want die nekjes groeien ook heel hard.

Er zijn ook weer nieuwe foto’s toegevoegd bij alle pups.


18 februari;

Fess en de pups zijn heel tevreden. De pups groeien als kool. De gegadigde voor de pups komen begin maart op bezoek en dan is het definitief of alle pups besproken zijn.

De pups zijn aangemeld bij Raad van Beheer en hebben de volgende namen meegekregen.

reu;

Nágy Kutya = mooie hond

Nagy Szerètet = grote liefde

Nyertès = winnaar

Nagyfiu = grote kerel

Nimród

teef;

Nápsugarák = zonnestraal

Névèss = lach


16 februari;

Fess en de pups hebben een goede start gemaakt. De pups zijn tevreden en drinken goed. Fess is een lieve zorgzame moeder.


15 februari;

10 uur; teefje 1 is geboren en weegt 378 gram, ze krijgt het oranje bandje om.

12.20 uur; reutje 1 is geboren en weest 348 gram, hij krijgt het groene bandje om.


Net even naar de dierenarts geweest want vond de weeën activiteit  te zwak. Onderweg hier naartoe heeft Fess een pup gekregen. We hebben wat spuitjes meegekregen voor als het weer niet verder door wil zetten. Op de terugweg is er nog een pup geboren.


16 uur teefje 2 is geboren en weegt 370 gram, ze krijgt het paarse bandje om.

16.30 uur reutje 2 is geboren en weegt 436 gram, hij krijgt het licht blauwe bandje om.


Er zit nog meer in de buik, we wachten rustig af. Fess doet het heel erg goed en is lekker rustig. Ze is zorgzaam voor haar pups en de pups maken het geen erg goed.


19.34 uur, reutje 3 is geboren en weegt 386 gram, hij krijgt het camouflage bandje aan.

19.38 uur, reutje 4 is geboren en weegt 500 gram, hij krijgt het effen blauwe bandje om.

19.56 uur, reutje 5 is geboren en weegt 388 gram, hij krijgt het rode bandje aan.


Gisteren is Fess nog heerlijk met de lange wandeling meegeweest en eet ook weer gewoon.

Vannacht weer op de bank geslapen en tussen 12 en 2 uur was ze even wat onrustig. Ze was in haar mand aan het nestelen maar daarna is ze weer rustig gaan slapen. Haar temp is deze ochtend weer omhoog gegaan maar ze wil niet eten.


14 februari;

Vannacht weer op de bank geslapen maar het is weer rustig gebleven.

Gisterenmiddag wilde ze niet eten maar vanmorgen at ze haar bak brokken toch weer leeg. De temp was even wat omhoog gegaan maar deze ochtend is het weer ver gezakt. We wachten rustig af.


13 februari;

gisterenavond wilde Fess haar bench niet in, ze bleef tegen ons benen staan en stond wat te trillen. Even haar temperatuur opgemeten en deze is al aan het dalen. Heb vannacht op de bank geslapen met Fess in de mand naast me om haar gerust te stellen. De nacht is rustig verlopen op af en toe een kreun van Fess. Vanochtend weer haar temp opgenomen en deze was weer wat lager. Ze eet wel maar niet zo gretig. Je merkt ook aan de andere honden dat er iets gaande is. Ze houden meer afstand van Fess. Verder is Fess nu vrij rustig. We gaan ons klaar maken voor de bevalling, misschien wel vannacht. Dat zou leuk zijn valentijn-pups.


De laatste loodjes.

De werpkist staat, mappen voor de nieuwe baasjes staan klaar, weegschaal, handdoeken, halsbandjes, alles staat klaar.

Alles gaat nog lekker z’n gangetje bij Fess. Eet goed en gaat lekker mee met de lange wandeling. Vanaf donderdag ga ik haar temperaturen om in de gaten te houden wanneer de pups zich aankondigen.haar buikomtrek is nu 75 cm.


Fess zie je groeien. Alles gaat goed met haar. Ze eet goed, gaat heerlijk los tijdens de wandelingen en is heel aanhankelijk. Haar buikomtrek is nu 69 cm. Om een beeld te geven de buikomtrek van Happy is 48 cm.

De eigenaren van Sepp hebben de volgende karakter omschrijving gegeven over Sepp;

  1. -freindlich aber etwas rauh, temperamentvoll

  2. -sehr arbeitswillig, arbeitet ohne Auftrag sobald er kann

  3. -geht gerne ins Wasser

  4. -er hat auch mit Dornen keine Probleme

  5. -für harte Einsätze geeignet

  6. -gute Nase

  7. -keinerlei Probleme mit anderen Hunden, bellende Hund werden ignoriert


januari 2019;

Fess begint toch al een aardig buikje te krijgen en wil het liefst de hele dag door eten.

Verder zijn er geen bijzonderheden te melden.

Op de echo zijn een zestal vruchtjes gezien maar het is nooit zeker of het ook daadwerkelijk dat aantal is wat er geboren gaat worden.

Foto’s en info over Fess kun je bekijken in Fess Büszkeségünk en Fess.

Half februari worden de pups verwacht.


december 2018;

Fess is gedekt door Sepp vom Paradies. Sepp is een Duitse reu die hier in Nederland pas 1x gebruikt is voor een dekking. Dat was bij onze eigen Happy, de pups waren geweldig qua karakter en zagen er heel mooi uit. Ben benieuwd hoe ze worden als ze uitgegroeid zijn. Sepp is lief in omgang en gaat mee met de praktijkjacht.