Puppen dagboek nest Irsa Büszkeségünk (Happy) X Bruce von der Teufelhalde

 
 donderdag 12 maart 2020;

De pups zijn vandaag weer lekker mee naar de bossen gegaan. Ze vinden het super leuk om daar te ravotten.

Ik ben alles aan het klaar maken voor de nieuwe eigenaren voor de overdracht. Wat zal het toch weer rustig hier in huis worden.


zondag 8 maart 2020;

De pups zijn heerlijk actief. Als ze wakker zijn zijn ze ook echt aan. Ze ravotten in huis en buiten op de plaats. Spelen met elkaar en met de andere honden hier in huis. Eten goed, de zindelijkheid begint een beetje te komen. Spelen soms buiten als het niet te hard waait. Ze hebben een vrije loop in huis en kunnen vrij naar buiten lopen.

De hebben de eerste ritjes met de auto al gehad en dat vinden ze goed.

De eerste keer in de bossen was natuurlijk nog wat spannend. Happy was erbij en daar konden ze dan steun zoeken. Jammer dat het weer het zo slecht toe laat om vaak met ze naar de bossen te gaan of het is er weer te nat.

Ze zijn door de dierenarts nagekeken en de eerste enting gehad. De 3e ontworming gaan ze ook krijgen.

Vandaag komt de vader op visite. Ben benieuwd hoe hij zijn kinders vindt.


Maandag 24 februari 2020;

De pups zijn nu echt super leuk. Ze lopen lekker bij ons door het huis de boel te ontdekken. Spelen met elkaar en met de andere honden. Ze zijn nu lekker vrij buiten de werpkist. Als de wind gaat liggen kunnen ze eens een keer buiten gaan kijken op de plaats. Ze eten zelfstandig de startersbrokken en drinken water uit de drinkbak. Ook drinken ze nog bij Happy. De pups zijn intussen al voor de 2e keer ontwormd.


Maandag 10 februari 2020;

De pups zijn alweer 2 weken oud. Ze zijn voor de eerste keer ontwormd en de nageltjes zijn geknipt. Deze nageltjes zijn zo scherp dat de buik van Happy rood wordt, daarom worden de scherpe puntjes eraf geknipt.

De oogjes en oortjes zijn nu open. Ze beginnen elkaar nu te ontdekken en stoeien wat. Het lopen gaat ook al steeds beter. Ze staan natuurlijk niet stabiel maar kunnen zich goed voortzetten.

De andere honden hebben vandaar voor het eerst echt kennis kunnen maken met de pups.

Normaal gesproken zet ik hun altijd weg als ik de werpkist ga uitwassen. De pups worden dan even in een andere mand gelegd naast de werpkist en dan kan ik in alle rust alles verschonen. Happy was al niet meer zo waakzaam tegen de andere als ze over de werpkist heen keken dus vond ik het tijd om kennis te laten maken.Nu bleven de andere honden gewoon in de woonkamer waar ook de werpkist staat. Ik zette de pups in de mand naast de werpkist en iedereen kwam ze begroeten en schoonlikken. Happy vond het allemaal goed. Toen wilde Happy bij de pups gaan liggen en gaf ze aan dat de andere afstand moesten nemen. Ik heb de andere honden gezegd dat ze afstand moesten nemen en dat wordt netjes aanvaard. Happy ging op haar gemak de pups eten geven en de andere waren tevreden en gingen weer in de andere mand liggen.

De eigenaar van de dekreu is op bezoek geweest om de pups te bewonderen.

De informatie mappen voor de nieuwe eigenaren staan klaar en het welkomspakket van de vereniging ook.


zaterdag 1 februari 2020;

De pups zijn alweer 1 week oud. Wat gaat het toch allemaal snel.

De ontwikkeling staat niet stil en je ziet ze groeien. Ze proberen al wat op hun poortjes te staan en wankelen zo dan naar moeders toe. De oogjes en oortjes zijn nog dicht, dat zal komende week gaan veranderen. De pups zijn lekker actief, eten goed en zijn tevreden. Happy is een zorgzame moeder en geniet ook weer van de wandelingen op de hei. De andere honden zijn heel nieuwsgierig en kijken dan over de rand van de werpkist. Happy vindt het tegenwoordig wel goed dat ze spieken maar ze mogen niet met hun hoofd over de werpkist komen hangen. Als ik de werpkist ga schoonmaken doe ik de andere honden even weg en leg ik de pups in een mand naast de werpkist.

De dekens die dan uit de werpkist komen laat ik naderhand nog even op de grond liggen zodat de andere honden, als de pups weer terug in de werpkist liggen en alles weer afgeschermd is, deze kunnen besnuffelen want dit vinden zij zeer interessant.


zondag 26 januari 2020;

Happy en de pups doen het heel erg goed. Gelukkig is de melkproductie bij Happy goed op gang gekomen. De pups zijn allemaal aangekomen.. Rood niet zo veel maar het is een heel levendig dametje, vandaag leggen we haar extra aan.

De foto’s van de pups kun je zien in Foto's pups Happy X Bruce (er staat ook een link boven in de balk).

De namen voor de pups worden voor de teefjes;

Pompas = prachtig

Pajza = vrolijk

Példás = voorbeeldig

Pithy = pittig

Pasion = passie

Paradies = paradijs

Pearl = parel

De reu heet Pajtas = vriend.


zaterdag 25 januari 2020;

Reutje blauwe streep ziet er niet levendig uit, heeft weinig tot geen zuigbehoefte, heeft een dikke buik, voelt kouder dan de rest en moet echt meer vocht binnen krijgen. We gaan met Happy en de pups naar de dierenarts en daar is gelijk duidelijk dat we afscheid moeten nemen van deze pup. De dierenarts denkt dat er een fout zit in de aanleg van het maag- darmkanaal. Om de pup niet langer te laten lijden, geven we hem een spuitje. Heel verdrietig maar beter voor het hondje. De andere pups en Happy maken het goed. Happy krijgt een spuitje om de melkproductie wat meer te stimuleren want de pups zijn niet veel aangekomen of zelfs een beetje afgevallen. De pups maken een hele gezonde indruk geeft de dierenarts aan, hebben een mooie kleur en zijn levendig.


vrijdag 24 januari 2020;

0.55 uur wordt teefje 2 geboren, 476 gram en maakt een vlotte start. Ze krijgt het hard roze bandje aan.

2.40 uur wordt teefje 3 geboren en weegt 486 gram, ze heeft een roze bandje gekregen

4.05 uur reutje 1 is geboren, weegt 406 gram en heeft het blauwe bandje gekregen.

4.20 uur, teefje 4 wordt geboren en weegt 426 gram, ze krijgt het rode bandje om.

5.15 uur wordt teefje 5 geboren, weegt 452 gram en krijgt het groene bandje om.

5.50 uur teefje 6 wordt geboren en weegt 470 gram, krijgt het grijze bandje om.

7.00 uur wordt reutje 2 geboren en weegt 462 gram, krijgt het camouflage bandje om.

7.55 uur teefje 7 is geboren en weegt 382 gram, ze krijgt het effen blauwe bandje om.


Happy en de pups hebben een goede start. Happy is een lieve zorgzame moeder. De pups zijn lekker actief, zoeken zelf de tepel en vallen na het drinken voldaan in slaap.


Alle pups zijn besproken.


donderdag 23 januari 2020;

Dag 59. Happy wil in de ochtend en middag niet eten, in de ochtend is haar temperatuur 37,4 graden.

In de middag rent ze nog lekker over de hei en vind ze het heerlijk.

In de avond is haar temperatuur 37 graden en ze nestelt wat in haar mand, is wat meer onrustig. Vanavond wordt het op de bank slapen.

22.30 uur wordt het eerste teefje geboren, ze weegt 486 gram en heeft een goede start. Ze krijgt het oranje bandje aan.


woensdag 22 januari 2020;

Dag 58, Happy zie je iedere dag dikker worden. Tijdens de wandeling gaat ze rustig mee maar rennen doet ze niet veel meer. Eten doet ze goed, nestelt soms wat maar is verder rustig. Ook haar temperatuur ligt nog rond de 38 graden dus nog geen teken van bevallen.

De werpkist staat nu en alle spullen staan weer uitgestald. De weegschaal, handoeken, halsbandjes etc.


maandag 20 januari 2020;

Happy is alweer 8 weken drachtig. Haar buik groeit explosief. Ze heeft nu een buikomtrek van 84 cm wat voorheen 50 cm was.

Ze begint wat rustiger te worden en haar brokken laat ze in de ochtend staan, de rest van de dag eet ze goed. Je voelt nu de pups en als ze op haar zij ligt, zie je haar buik bewegen.

Vandaag begonnen met de temperatuur op de meten, deze was vanavond 38,1 graden.

Als de temperatuur naar de 36 graden gezakt is, kun je de pups binnen 24 uur verwachten.

Vanaf woensdag zal ik dagelijks verslag uitbrengen hoe het ervoor staat.

Want nu begint de tijd echt te korten, spannend altijd weer.

Belangrijkste is dat Happy en de pups het allemaal goed doen.


dinsdag 14 januari 2020;

Happy zie je met het blote oog groeien. Alles gaat lekker zijn gangetje, ze is vrolijk, eet goed en rent nog lekker rond met haar dikke buik. Haar drafje is dan niet meer zo soepel maar hobbelt meer.


maandag 6 januari 2020;

De eerste mensen die op de definitieve wachtlijst gaan komen zijn op bezoek geweest om kennis te maken. Zo kunnen zij zien wie wij zijn en hoe de honden zijn en hoe wij hiermee om gaan. En wij kunnen zien wie er interesse heeft, wat ze met de hond willen gaan doen, weten ze waar ze aan beginnen. Als er een klik van beide kanten is komen zij op de definitieve wachtlijst. Hierop komen 5 gezinnen voor een reu en 5 gezinnen voor een teef te staan. Pas als de pups geboren zijn heeft iedereen zekerheid om er wel of niet een pup beschikbaar is. Het is nog even een onzekere tijd maar de natuur kunnen we niet sturen dus moeten geduldig afwachten.

Happy is intussen alweer 6 weken drachtig en heeft al een behoorlijk buikje. Ze is lekker vrolijk en er zijn geen bijzonderheden te melden. Rechtsboven zie je de klok die mee aftelt naar de geboorte.


maandag 23 december 2019;

Vandaag hebben we de echo laten maken en de dierenarts heeft diverse vruchtjes gezien, het zou nog wel eens een groot nest kunnen worden. We zullen het gaan zien, eind januari weten we meer.


zondag 24 november 2019;

Happy is voor de eerste keer gedekt door Bruce von der Teufelhalde uit Duitsland (15-UK-5432).