Pups

 

We zijn altijd heel druk bezig om een mooie, goede combinatie te vinden. We houden zeer veel rekening met de stambomen van zowel vader als moeder, zowel op schoonheid als op werklust en met de positieve en negatieve eigenschappen van de ouderdieren. Om zo een stabiele, mooi en passievolle combinatie te vormen.

Ik houd zelf van complete out-cross combinaties. Dit wil zeggen dat de combinatie geheel geen familie van elkaar is, hierdoor verkrijg je een grotere variatie in de genenpool, met een mooi woord noemt men dit heterozygotie.

Lijnteelt wordt toegepast om bepaalde goede eigenschappen terug te laten komen, maar ikzelf ben van mening dat je deze goede eigenschappen ook uit een combinatie kunt krijgen die geen familie van elkaar is, er zijn meerdere lijnen met goede kwaliteiten. Het grote verschil is dat het gehele nest niet geheel hetzelfde eruit ziet, maar dat er veel variatie qua uiterlijk is. Wel zie je duidelijk een mooie mix van zowel vader als moeder erin terug.


Als wij een nestje pups hebben dan worden deze met grote zorg en liefde in huis groot gebracht.

Aan de eerste socialisatie wordt veel werk besteedt, zoals ook verwacht wordt van een verantwoordelijke fokker.

De pups groeien op in een gezin met kinderen en meerdere honden.


Ook van de nieuwe eigenaren verwachten wij dat zij de pup een goede socialisatie en opvoeding geeft zodat het een stabiele en gezonde hond blijft.

Het is zeker van belang dat u met de hond aktief bezig bent in de vorm van bijvoorbeeld SJP trainingen, speuren, veldwerk maar ze vinden het ook heerlijk als ze met de baas mee mogen met het mountainbiken / fietsen, buitenritten te paard of hardlopen, zo ook heerlijke wandelingen in de bossen of aan het strand.